Hercegnő és koldus
A szabadság néha nem az, hogy elmegyünk, hanem hogy maradunk.
  
 
Rólam

Sziasztok! Az igazi nevem Barbi, és 19 éves vagyok (98-as születéssel). Mint már oldalt is említettem, az interneten sok néven futottam már, ezek közül az itt használt Reina és suzuna az, amiket a legrégebb óta használok, és amik a legjobban hozzám nőttek, mindnek megvan persze a maga története. A suzuna az Inuyasha animéből származik, ott volt egy testvérpár – suzuna és serina, és nővéremmel ezt választottuk mi is, amikor oldalt nyitottunk gportálon. Nővérem persze azóta már nem fordul meg ilyen körökben, de én azért megmaradtam. A Reina nevet pedig az egyik játékban kezdtem el használni az egyik karakteremnek (Wonderland Online), amivel negyedik osztály utáni nyáron kezdtem el játszani. Maga a névnek a hangzása nagyon tetszett, plusz az egyik kedvenc jpop lánybandám, a Morning Mususme egyik (most már volt) tagját is így hívták, őt pedig nagyon szerettem. Így amikor gportálon másik nevet akartam használni, akkor visszatértem ehhez. A többi nicknevemet nem sorolnám inkább fel, a többség csak azért volt, mert inkognitóban akartam maradni.
Mint fontos mérföldkő az életemben, talán a 2007-es évet említeném. Ugyanis ez volt az az év, amikor tudatosan néztem már animéket a TV-ben, és ekkor döntöttünk úgy nővéremmel, hogy egy ilyen általános anime rajongói oldalt hozunk létre. Ez persze még mindig megvan, bár én nem sokkal utána kiváltam, és megnyitottam a sajátomat, aminek a témája azóta rengeteget változott (már régóta egyik sem aktív). A szerepjátékot is ekkor kezdtük el, szintén volt oldalunk hozzá, bár erről a témáról talán majd egy másik modulban írok részletesebben. Ezen kívül az írást is ekkoriban kezdtem el, bár, gondolhatjátok, hogy akkor mennyire pocsékul ment még. Mindenesetre megvan a legelső írásom is, amit akkor írtam, amikor Agárdon voltunk egy hétig nyaralni. Vicces visszaolvasni egyébként, hogy honnan is indultam, és most hol tartok.
Nem sokkal azután, hogy ennyire belemerültünk az animék világába, kicsit kibővült az érdeklődési körünk, és elkezdtük hallgatni nővéremmel a jpop-ot is, egészen pontosan a Hello Project csapatait. Évekkel később ehhez hozzácsapódott a Johnny’s is, ahol pedig csak fiúbandák voltak (pl. KAT-TUN, NEWS, Hey! Say! Jump), és lassan megindult az is, hogy már doramákat is nézzünk. Ekkoriban már teljesen megvolt az elhatározás (igazából szerintem már korábban megvolt), hogy japánul akarjunk tanulni, és egyszer ki is jussunk az országba. Ilyen szinten rajongtunk az egész kultúráért.
Ha jól emlékszem, 2011-ben ragadt magával a kpop és a koreai kultúra is, ami hamarosan annyira magába szippantott minket, hogy a japán rajongásukat teljesen átvette. Szinte csak koreai sorozatokat néztünk, kpopot hallgattunk, minden kis csapatot ismertünk, folyton az ilyen híreket olvastuk, műsorokat néztünk, stb. Egy szóval, mindent. Ez a rajongás pedig nagyon sokáig megmaradt, az első három koreai koncerten, ami itt volt Budapesten (Teen Top, VIXX, Boys Republic) is ott voltunk. Nővérem ekkor már Budapesten tanult az ELTE-n, japán főszakon és koreai minoron, így például amikor a Doctor Strangert forgatták Budapesten, akkor ő végig ott volt a forgatáson. Akkoriban nem tartottam magunkat elvetemült fanoknak, most már visszanézve, kicsit mégis azok voltunk.
Végül aztán ez a rajongás is elmúlt, nővéremnek akkor, amikor végre kijutott egy évre Japánba egy ösztöndíjjal, nekem pedig az érettségi időszak alatt, tehát tavaly. A tanulás miatt nem volt időm a kpoppal foglalkozni, és annyira lemaradtam mindennel, hogy egyszerűen képtelenség lett volna utolérni. És őszintén szólva, már nem is volt kedvem hozzá. Meg annyira magával ragadott akkora már a szerepjáték, hogy az töltötte ki minden időmet.
De a rajongás elmúlása csak annyit takar, hogy átformálódott, vagy másra koncentrálódott. Most már nem igazán hallgatok kpop-ot, a régi számok közül még szoktam, meg egy-két újat, ha hallok, de nagyon durván nem vonz már, és nem vágyok vissza abba a közegbe. A kultúrát és az országot viszont továbbra is imádom, ezért is tanulok én is ott, ahol nővérem – az ELTE-n japán főszakon és koreai minoron. Szeretnék én is ösztöndíjjal kijutni majd, remélem sikerülni is fog. Ha ezzel nem, hát, akkor meg majd gyűjtök pénzt, és kiutazok máshogy. Ez ugyanis az én álmom 2007 óta, és nem igazán tud róla senki sem lebeszélni.

 
Welcome to my Dreamland

Az interneten, főleg a szerepjáték világában jártam már sokféle néven, ki így ismer, ki úgy, de persze vannak, akik sehogy. A blogon mindenesetre a Reina nevet fogom használni, ha már Elena drágám is így emlegetett folyton magánál ♥ Ez tehát nem más, mint egy egyszerű lány blogja, amibe hirtelen felindulásból kezdett bele, s konkrét témája nincs. Lesz, hogy a saját élményeimről, programjaimról fogok írni, lesz, hogy valamit csak szimplán meg akarok osztani veletek, és az is előfordulhat, hogy a véleményeimről olvashattok bejegyzéseket. Kritikának nem mondanám azért, mert annak az írásában nem vagyok jó, és nem is az a célom, pusztán az, hogy leírjam, én mit gondoltam egy játékról, könyvről vagy sorozatról. Ez lenne tehát Reina személyes kuckója, üdvözlök mindenkit, aki idetévedt ♥

 
Message

⚔ Oké, én tényleg nem tudom, hogyan, de úristen, megvan a nyelvvizsga :nyá::nyá::nyá: Van egy középfokú nyelvvizsgám japánból *_* Igaz, épphogy átcsusszantam, de megvan, álmaimban sem gondoltam volna... :lovelove: Ráadásul a vizsgáim is jól sikerültek, egy négyesem lett, a többi ötös, úgyhogy kapok megint sok ösztöndíjat :lovelove: *valaki lője le*

⚔ Aktuális kedvenc zeném:

 
Chat

 
Portál ajánló
Silhouette FRPG

A veszteséget feldolgozni nagyon nehéz. A gyász, a fájdalom felemészti az embert, de még egy vámpírt is. Hogyan bírkózik meg valaki a testvére halálának gondolatával? És ha az elválás örökre szól? Ha vámpír az illető, akkor az "örökké" nagyon hosszú.
A történetünk a hatodik évad elejétől indul, bár vannak változások. Azonban egy valami biztos: Damon és Bonnie meghaltak (minden jel erre mutat, de a lány nagyija elhintette, hogy mindent előre elrendezett), így a szeretteiknek meg kell birkózniuk az elvesztésükkel. A kérdés csak az, ki hogyan éli meg, hogy a szeretett személy nincs többé. Stefan elég rosszul, hisz még a városból is képes lelépni. Elena pedig gyógyfüvekhez fordul és elhiteti magával, hogy minden rendben - egészen addig, amíg ki nem találja az igazi megoldást.
Mystic Falls már nem mágiamentes övezet, így minden visszatérhetne a rendes kerékvágásba, azonban kérdés, hogy ez mikor és hogyan fog sikerülni.
New Orleans világában a fogaskerekek működésbe léptek. Míg a vámpírok és a boszorkányok, illetve Klaus és Marcel hatalmi harcukat vívják a Francia negyed uralmáért, Hayley pedig gőzerővel harcol a mocsárba kirekesztett, átokkal sújtott vérfarkasok felemelkedéséért, addig a külső erők egyre nagyobb seregekben gyülekeznek a határoknál: az Ötök Testvérisége visszatért, és egyetlen céljuk az Ősi vámpírok kiirtásával megtisztítani a Földet a vámpíroktól. Még szerencse, hogy az egyetlen fegyver, a misztikus fehértölgy karó, Klausnál van, igaz? Mi van azonban, ha az Ötök testén kirajzolódó tetoválások olyan helyre vezetnek, ahol százával, ezrével nő a fehértölgy? Az összes vadász, aki csak él és mozog, tucatjával rendelkezne a veszedelmes fegyverrel, s összefogva talán elhozhatják a vámpírok korszakának végét... Hacsak New Orleans vámpírjai és mindenki, akinek kedves a leszármazottak élete, össze nem fognak, hogy megállítsák a Testvériséget - ha kell, bármi áron.

Exmachine FRPG

2650. A távoli jövő Amerikájában járunk. Ebben a világban megszűnt a túlnépesedés, a hajléktalanság és az öregedés. A pénzt felváltotta az idő; az emberek alkarjukba ültetett implantátumokkal fizetnek, gyors, elektromos autókkal közlekednek, otthonaikban androidok takarítanak, melyeket, ha nem lenne a halántékukra tetoválva a gyártási számuk, aligha lehetne megkülönböztetni az emberektől. Idillien hangzik, nem igaz? Egy világ, ahol nem kell aggódni a halálos betegségek, az öregedés és a rövid élet miatt. Az emberek addig élnek, amíg el nem fogy az idejük. És hogy mi történik, miután a számláló nullát mutat? Azonnali szívleállás és halál. Most már érted, miért szűnt meg a túlnépesedés, ugye?
Üdvözlünk Amerika-zónában!

Delena Online

Az oldal 2016. szeptember 6.-án nyitotta meg kapuit A Vámpírnaplók sorozat témájában, melyen belül az egyik párossal, Damon Salvatoreval és Elena Gilberttel foglalkozik, vagyis a Delenával. Minden információt megtalálhattok róluk az oldalon, csak úgy, mint az őket megalkotó színészekről is. Mindenkit szeretettel várunk, aki szereti őket, de ha nem az sem gond, nézz be, és garantáltan te is megszereted a sorozat legjobb párosát, a Delenát. 

 
Cserebere

ElenaVikiMinaDreamerYui

 
To do list

⚔ Befejezni a Protect the boss-t
⚔ Befejezni az Outlander-t
⚔ Befejezni a Missing you-t (ha tudom)
⚔ Megnézni a The 100 4. évadot
⚔ Megnézni a The Last Kingdom 2. évadot
⚔ Megnézni a Psycho pass-t
⚔ Elolvasni a TVD könyveket
⚔ Tovább olvasni a Kuroshitsuji mangát
⚔ Kitölteni-berakni mindent a blogra, amit kell
⚔ Megnézni az OUAT új évadjait
⚔ .... és inkább nem sorolom tovább az elmaradásaimat 

⚔ Maraton tervek ⚔

⚔ Star Wars filmek
⚔ Gyűrűk ura rendezői változatok
⚔ Harry Potter filmek
⚔ Marvel filmek
⚔ Beavatott filmek
⚔ Karib tenger kalózai filmek
⚔ Éhezők viadala filmek

 
Oldal infó

⚔ Szerkesztő: Reina
⚔ Téma: Hercegnő és Koldus
⚔ Nyitás: 2017. június 26.
⚔ Design: Elena (version 2.0)
Belépés: Link

 
Olvasók
Indulás: 2017-06-26
 

 

 

 


SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!