Hercegnő és koldus
A szabadság néha nem az, hogy elmegyünk, hanem hogy maradunk.
  
 
Hercegnő és Koldus

A teaszüneti díj

avagy egy kihívás

Tegnap kaptam Elenámtól ezt a kihívást, amit örömmel csináltam végig (egyébként, szeretem az ilyen kihívásokat, vannak nagyon érdekesek). Úgyhogy köszönöm drágám, hogy gondoltál rám is, nagyon örültem a jelölésnek <3Na de akkor lássunk is hozzá.

Szabályok

1. Köszönd meg a jelölést annak, akitől kaptad a díjat, említsd meg és linkeld be a blogját. Másold be a szabályokat a bejegyzésedbe te is.
2. Mielőtt megválaszolnád a kérdéseket, illesz be egy idézetet, amiről azt gondolod, hogy a legjobban illik hozzád, jellemez téged.
3. Válaszold meg a 8 kérdést, amiket a téged díjazó blogger tett fel.
4. Írj újabb 8 kérdést, amiket majd a te jelöltjeid fognak megválaszolni.
5. Jelöld meg azokat a bloggereket a blogjaikkal együtt, akiket megjutalmazol a díjjal, s magyarázd meg pár szóval, miért pont rájuk esett a választásod.

+1. Kívánj valami szépet az általad díjazott bloggereknek.

Idézetem

What doesn't kill you, makes you stronger.

Vagyis ami nem öl meg, az erősebbé tesz. Igaz, ez az idézet nem épp olyan jellegű, mint ami a szabályban szerepel, mert nem olyan értelemben jellemez engem, ugyanakkor ez az egyik kedvenc idézetem, és szerintem nagyon találó az életre nézve is. Elvégre az életben is nagyon sok pofont kap az ember, nagyon sokszor úgy érzi, hogy ő már olyan sokat szenvedett, hogy olyan sokszor küldték a padlóra, hogy onnan már nem tud többé felkelni. De ez nincs így, és ha egyszer sikerül megbirkózni az elénk gördülő nehézségekkel, akkor az erősebbé tesz minket. 

Elena kérdései

1. Mit gondolsz a fiú - lány barátságról? Létezik? Ha igen, akkor miért nem? (szerintem nem létezik igazi barátság a két nem közt)

Nagyon sok mindenki azt szokta mondani, hogy szerintük fiú-lány barátság nem létezik, mert az egyik fél mindig többet akar majd, de ettől függetlenül én hiszek abban, hogy igenis létezik ilyen barátság is. Tény, hogy nekem nincsenek fiú barátaim, és ha valamilyen fiúval kapcsolatba is kerültem, akkor azért, mert a másik akart tőlem valamit, de kivételek szerintem mindig vannak. Például ha valakinek tényleg sok fiú haverja van, akkor elég durva lenne, hogy mind többet akarna barátságnál, nem? :DLegalábbis én így gondolom, és most lehet vitába szállni velem, nem is kell mindenkinek, hogy ez legyen a véleménye, de én hiszek ebben, mert véleményem szerint az ilyen tud lenni az egyik legszebb barátság. 

2. Mit gondolsz a szerelemről? Elfogadod, hogyha ugyan azon nemből származó emberek vannak együtt? Miért?

Szerencsére én ilyen szempontból kicsit sem vagyok konzervatív, és én elfogadom azt is, ha valaki az azonos nemhez vonzódik, szerintem ebben nincs semmi rossz, hisz szerelem ugyanúgy, függetlenül attól, hogy ki a másik fél. Véleményem szerint a szerelem és szeretet az egyik legtisztább és legbecsülendőbb érzés, szóval miért kellene csak azért elnyomniuk magukban az embereknek ezt, mert nagyon sokan vannak, akik szerint „helytelen” az azonos nemhez vonzódni? És itt nem számít, hogy fiú-fiú vagy lány-lány kapcsolatról van szó, ha én találkozol hasonlóval, akkor biztatom az illetőt, mert ebben nincs semmi rossz dolog. ^^ Arról nem is beszélve, hogy az ilyen emberek sem olyanok, hogy ők most eldöntik, hogy biszexek lesznek, hanem megvan bennük a hajlam, és igazából pontosan ugyanolyan, mint a heteroknál, magától jönnek az ilyen érzések, akkor is, ha ő ezt elfogadja, és akkor is, ha nem.

3. Mit gondolsz a barátságról? Mi kell ahhoz, hogy valakivel szoros barátság alakuljon ki és tartósan megmaradjon?

Először is leszögezném, hogy én magamból és a saját tapasztalataimból indulok ki, úgyhogy előfordulhat, hogy mások nem így vélekednek. Na de lássuk is a kérdést. Az első és legfontosabb dolog, hogy legyen egy közös érdeklődési kör, ami kapcsán mindig lesz téma, amiről lehet beszélgetni. Jól jön még, ha vannak közös programok, hisz ezek szintén olyan dolgok, amik a kapcsolatokat még jobban el tudja mélyíteni, meg még több beszélgetési témát ad, lehet nosztalgiázni és hasonlók, de fontos, hogy egy aktív barátságnál mindig legyenek újabb közös élmények, különben egy idő után már unalmassá válik, ha csak újra és újra a régiekről beszélünk.
Amit még nagyon fontosnak tartok egy barátság esetében, az az őszinteség, de ezt nagyjából minden kapcsolatra el lehet mondani, elvégre, hogy bízzunk meg a másikban, ha úgy érezzük, ő nem mondd el nekünk mindent, vagy talán hazudik? Én az ilyen esetekben inkább visszavonulok, és felveszem az egy lépés távolságot.
Számomra az is fontos, hogy éreztessék velem, hogy fontos vagyok, nemcsak akkor, ha valami baj van, és az kell, hogy valakinek elsírhassák a bánatukat, hanem a normális hétköznapokon is. Hogy érdeklődjenek felőlem, illetve, hogy ha nekem van valami bánatom, akkor engem is meghallgassanak. Ha ezek közül egyik sincs meg, akkor még egy lépés távolságot fel szoktam venni, mert nekem nincs szükségem ilyen barátokra, akik csak „kihasználnak”, úgymond.
Ezen kívül egy működő barátsághoz még fontos az is, hogy a személyiségek „passzoljanak” egymáshoz, és például ne legyenek teljes ellentétek, vagy a másik illető ne olyan tulajdonságokkal rendelkezzen csak, amiket te nem bírsz, vagy nem tudsz elfogadni. Szerintem az ilyen kapcsolatok csak egy bizonyos fokig működnek, addig, amíg az igazi különbségek meg nem mutatkoznak, és mielőtt tényleg maradandóvá és komollyá válhatna a dolog.
És hogy mit gondolok a barátságról? Én nagyon-nagyon nagyra becsülöm, és nem szeretem például azokat, akik a szerelem miatt eldobják maguktól a barátaikat. Biztos vagyok benne, hogy a kettő is működik egymás mellett, és egyébként is, egy barát, aki már jó ideje ott van az oldaladon, biztosan melletted marad még azután is, míg a szerelem mulandó, és ki tudja, az adott illetővel meddig leszel együtt. Szerintem nem éri meg a barátokat eldobni ezért. :D És ami a legfontosabb számomra a barátság kapcsán, hogy szerintem nem az a fontos, hogy kinek hány barátja van, vagy hogy arra törekedjen mindenki, hogy minél több legyen, nem. Szerintem sokkal jobb az, ha valakinek kevesebb, de tényleg fontos és jelentős barátai vannak.

4. Mit gondolsz, miért olvassák a blogodat? Mi az, ami szerinted felhívja mások figyelmét a bejegyzéseidre?

Hát, őszintén szólva, szerintem az én blogomat a barátaimon kívül nagyon senki nem olvassa, ennek oka az is, hogy nincs is elég időm arra, hogy olyan mértékben foglalkozzak vele, hogy másoknak is érdekes legyen. Illetve nem is feltétlen azért kezdtem el blogolni, hogy minél nagyobb olvasottsága és látogatottsága legyen, inkább csak nekem volt szükségem egy olyan helyre, ahol rendszerezhetem a dolgaimat, és írhatok arról, amiről csak akarok.

5. Ha választhatnál egy zenét, ami az életed háttérzenéje lenne, mi lenne az?

Hát, erre nem igazán tudok válaszolni, vagy kifejezett zenét választani, ezért inkább egy olyanról írnék, ami a számorma fontos dolgokról ír, és ez nem lenne más, mint a Mulán című meséből az Erős légy. Most lehet nevetni rajtam, amiért egy meseszámot választottam, de szerintem ez a dal nagyon jól leírja azokat az értékeket, amiket én is nagyra becsülök, ez pedig nem lenne más, mint hogy soha ne adja fel az ember, hanem küzdjön azért, amiért akar. Mondhatni, maga az élet is erről szól, nem igaz? Mint ahogy az Ember tragédiája végén Ádám is megfogalmazta, az egész élet maga a küzdelem, a kérdés csupán az, hogy te hajlandó vagy-e ezt megtenni, vagy inkább csak hátradőlsz, és vársz arra, hogy mindent megcsináljanak helyetted. Az előbbi típusok biztosan valóra váltják az álmaikat, mert a sok munka egyszer meghozza a gyümölcsét, míg az utóbbiból ki tudja, mi lesz…

6. Mi számodra a legfontosabb az életben? (engedd el a fantáziádat ennél a kérdésnél - lehet tárgy, érzés, kapcsolat, bármi, ami nélkül nem tudnál élni vagy csak nehezen)

Hogy mi az a dolog számomra, ami nélkül nem tudnék élni? Nehéz kérdés, és még nehezebb választani, de azt hiszem, számomra ez a dolog az álmaim és céljaim. Már kiskorom óta az az álmom, hogy kijussak Japánba, és általános iskolában és gimiben is ezért tanultam, hogy bekerülhessek a megfelelő egyetemre, majd az egyetemen is mindig ezért törekedtem a lehető legjobb átlagra, hogy majd amikor ösztöndíjat pályázok meg, a rossz átlagomból ne legyen gond. Én emiatt elmondhatom, hogy soha nem voltam olyan, aki csak sodródott volna az árral, céltalanul, mert nekem mindig megvolt az, ami a szemeim előtt lebegett, és így mindig megvolt a motivációm. Ha nem lennének céljaim és álmaim, igazából, el sem tudnám képzelni, milyen életem lenne.

7. Mi a horoszkópod? Mennyire jellemeznek téged a leírások? Illenek rád vagy nagyon mellé lőttek az Égiek?

Az én horoszkópom a bak, és igazából nagyon változó, hogy a leírások passzolnak-e rám vagy sem. Sok esetben nagyon igaz rám az, amit a bakokról mondanak, de persze vannak olyanok is, amik meg egyáltalán nem, de furcsa is lenne, ha ilyen nem lenne – senki sem csak fekete és fehér, mindenki személyisége ennél árnyaltabb, és a családi környezet, barátok és a megszerzett tapasztalatok is nagyban befolyásolják szerintem azt, hogy ki milyen.

8. És végezetül... hogyan érezted magad, miközben a kérdéseimre válaszoltál? Csak őszintén!

Végig szidtalak az idióta kérdéseid miatt! Nagyon elgondolkodtató kérdéseket tettél fel, amikre jó volt válaszolni, bár nem tagadom, hogy nehéz is volt. De az ilyenek mélyebb jellegű kérdéseket sokkal jobban szeretem, mint az olyan felületeseket, mint hogy mi a kedvenc színed és hasonlók. :D

Saját kérdéseim

1. Hiszel a sorsban? Abban, hogy az életedben semmi sem véletlenül történik? Hogy az emberek sem véletlenül jönnek és mennek?
2. Ha lenne egy időgéped, hova utaznál? (Lehet a múlt is, meg a jövő is, engedd szabadjára a fantáziádat. :D

3. Ha tudnád, hogy a holnapi nap lenne az utolsód, akkor miket tennél meg?
4. Ha egy lakatlanszigetre kerülnél, és csak egyetlen egy dolog van, amit magaddal vihetsz, mi lenne az? (Lehet személy, tárgy bármi :D

5. Hiszel Istenben, vagy abban, hogy van valami felsőbb hatalom? Esetleg a természetfelettiben? (Nem vámpírok és az ilyenekben, hanem a szellemekben)
6. Mi a kedvenc meséd? Miért?
7. A filmekben, könyvekben stb. mindig meg szokott lenni a „jó” és „rossz” oldal, te általában melyiket szoktad szeretni? Mi alapján döntesz? Vagy egy-egy karaktert mi miatt kedvelsz meg?
8. Ha egy karakter bőrébe bújhatnál, ki lenne az? Miért? 

Jelöltjeim

Elena, Viki és Dreamer. Azt hiszem, sikerült nekem is egy-két érdekesebb kérdést feltennem, úgyhogy az én okom is az, hogy kíváncsi vagyok a válaszotokra, véleményetekre. Hajrá csajok! *_*

Kívánságom

Kívánom mindenkinek, hogy találja meg az életének a célját, és azokat a barátokat, akikről tudja, hogy még az életét is rábízhatná, mert biztos, hogy nem hagynák cserben. Az előbbi még nekem sincs meg, ugyanakkor az utóbbiakat már megtaláltam <3

Címkék: kihívás
2017.11.02. 19:12, Reina Vissza a bloghoz
Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.
 
Welcome to my Dreamland

Az interneten, főleg a szerepjáték világában jártam már sokféle néven, ki így ismer, ki úgy, de persze vannak, akik sehogy. A blogon mindenesetre a Reina nevet fogom használni, ha már Elena drágám is így emlegetett folyton magánál ♥ Ez tehát nem más, mint egy egyszerű lány blogja, amibe hirtelen felindulásból kezdett bele, s konkrét témája nincs. Lesz, hogy a saját élményeimről, programjaimról fogok írni, lesz, hogy valamit csak szimplán meg akarok osztani veletek, és az is előfordulhat, hogy a véleményeimről olvashattok bejegyzéseket. Kritikának nem mondanám azért, mert annak az írásában nem vagyok jó, és nem is az a célom, pusztán az, hogy leírjam, én mit gondoltam egy játékról, könyvről vagy sorozatról. Ez lenne tehát Reina személyes kuckója, üdvözlök mindenkit, aki idetévedt ♥

 
Message

⚔ Azért, bármennyire is sokat tudok panaszkodni emberekről, vagy éppen a szüleimről, nagyon-nagyon örülök, hogy nem mások a szüleim. Például küldtek nekem még pénzt, hogy el tudjak menni egy kirándulásra, ami végül ugyan el lett halasztva, de a jószándék a lényeg :nyá:

⚔ Fontos elhatározásokra jutottam, még hozzá abban, hogy változok, remélem, összejön is, habár nem lesz könnyű  De igyekszem 

⚔ Aktuális kedvenc zeném:

 
Chat

 
Portál ajánló
Silhouette FRPG

A veszteséget feldolgozni nagyon nehéz. A gyász, a fájdalom felemészti az embert, de még egy vámpírt is. Hogyan bírkózik meg valaki a testvére halálának gondolatával? És ha az elválás örökre szól? Ha vámpír az illető, akkor az "örökké" nagyon hosszú.
A történetünk a hatodik évad elejétől indul, bár vannak változások. Azonban egy valami biztos: Damon és Bonnie meghaltak (minden jel erre mutat, de a lány nagyija elhintette, hogy mindent előre elrendezett), így a szeretteiknek meg kell birkózniuk az elvesztésükkel. A kérdés csak az, ki hogyan éli meg, hogy a szeretett személy nincs többé. Stefan elég rosszul, hisz még a városból is képes lelépni. Elena pedig gyógyfüvekhez fordul és elhiteti magával, hogy minden rendben - egészen addig, amíg ki nem találja az igazi megoldást.
Mystic Falls már nem mágiamentes övezet, így minden visszatérhetne a rendes kerékvágásba, azonban kérdés, hogy ez mikor és hogyan fog sikerülni.
New Orleans világában a fogaskerekek működésbe léptek. Míg a vámpírok és a boszorkányok, illetve Klaus és Marcel hatalmi harcukat vívják a Francia negyed uralmáért, Hayley pedig gőzerővel harcol a mocsárba kirekesztett, átokkal sújtott vérfarkasok felemelkedéséért, addig a külső erők egyre nagyobb seregekben gyülekeznek a határoknál: az Ötök Testvérisége visszatért, és egyetlen céljuk az Ősi vámpírok kiirtásával megtisztítani a Földet a vámpíroktól. Még szerencse, hogy az egyetlen fegyver, a misztikus fehértölgy karó, Klausnál van, igaz? Mi van azonban, ha az Ötök testén kirajzolódó tetoválások olyan helyre vezetnek, ahol százával, ezrével nő a fehértölgy? Az összes vadász, aki csak él és mozog, tucatjával rendelkezne a veszedelmes fegyverrel, s összefogva talán elhozhatják a vámpírok korszakának végét... Hacsak New Orleans vámpírjai és mindenki, akinek kedves a leszármazottak élete, össze nem fognak, hogy megállítsák a Testvériséget - ha kell, bármi áron.

Delena Online

Az oldal 2016. szeptember 6.-án nyitotta meg kapuit A Vámpírnaplók sorozat témájában, melyen belül az egyik párossal, Damon Salvatoreval és Elena Gilberttel foglalkozik, vagyis a Delenával. Minden információt megtalálhattok róluk az oldalon, csak úgy, mint az őket megalkotó színészekről is. Mindenkit szeretettel várunk, aki szereti őket, de ha nem az sem gond, nézz be, és garantáltan te is megszereted a sorozat legjobb párosát, a Delenát. 

 
Cserebere

ElenaVikiMinaDreamerYui

 
To do list

⚔ Befejezni az Outlander-t
⚔ Befejezni a Missing you-t (ha tudom)
⚔ Megnézni a The 100 4. évadot
⚔ Megnézni a The Last Kingdom 2. évadot
⚔ Elolvasni a TVD könyveket
⚔ Tovább olvasni a Kuroshitsuji mangát
⚔ Kitölteni-berakni mindent a blogra, amit kell
⚔ Megnézni az OUAT új évadjait
⚔ .... és inkább nem sorolom tovább az elmaradásaimat 

⚔ Maraton tervek ⚔

⚔ Star Wars filmek
⚔ Gyűrűk ura rendezői változatok
⚔ Harry Potter filmek - megvolt, vélemény írás esetleg
⚔ Marvel filmek
⚔ Beavatott filmek
⚔ Karib tenger kalózai filmek  - megvolt, vélemény írás esetleg
⚔ Éhezők viadala filmek

 
Oldal infó

⚔ Szerkesztő: Reina
⚔ Téma: Hercegnő és Koldus
⚔ Nyitás: 2017. június 26.
⚔ Design: Elena (version 2.0)
Belépés: Link

 
Olvasók
Indulás: 2017-06-26
 

 

 

 


Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME