Hercegnő és koldus
A szabadság néha nem az, hogy elmegyünk, hanem hogy maradunk.
  
 
Hercegnő és Koldus

Egy rövid helyzetjelentés

avagy elkezdődött a suli

 

Nem igazán terveztem alapjáraton én is egy ilyen sulis bejegyzést írni, de aztán jobbnak láttam, ha adok magamról egy kis helyzetjelentést, mert muszáj minden lehetséges felületen azt hangsúlyoznom és emlegetnem, hogy egyszerűen meg fogok halni ebben az évben, félévben... De kezdjük inkább a pozitívabb hangvételű hírekkel.

A szeptember elkezdődtével úgy döntöttem, hogy a blogon új dizit rakok fel, ami nagyon új nem lett, mert fájt volna a szívem, ha ilyen hamar megváltam volna ettől a csodás kinézettől, ezért csak a nyárias gifek és képet lettek lecserélve. Ezúttal is Elena drágám keze munkáját láthatjátok, remélem nektek is épp annyira tetszik, mint nekem, mert nincsenek szavak arra, hogy én mennyire imádom :nyá::nyá: :<3::<3:

Jelenleg ugye én Budapesten tanulok az ELTE-n, és persze kolis vagyok, mivel ez a legolcsóbb és legegyszerűbb megoldás, főleg, hogy nővérem is itt van. Egy szobában voltunk tavaly is, csak akkor nővérem barátnője volt a harmadik lakótársunk, ő meg alig pár hónapot lakott velünk, szóval javarészt ketten voltunk, ami ugye tök kényelmes volt. Idén viszont egy idegen csajszi került hozzánk, akitől amúgy én nagyon féltem. Nem kifejezetten tőle, hanem úgy általánosságban, hogy ki kerül hozzánk majd, de pozitív csalódás ért, mert nagyon aranyos és kedves a csajszi, Amy, ráadásul ő is szereti az animéket, mangákat, szóval igen  :D Nővéremmel arra gondoltunk, hogy lehet emiatt jött hozzánk, mert látta, japán szakosok vagyunk :xD: Vele nagyon jól elleszünk, ez pedig nagy megkönnyebbülés, mert én elég válogatós vagyok lakótársak szempontjából, tehát nem szeretem, ha mások, idegenek látják, hogy én a gépen mit csinálok például, meg ilyenek :D Vele szerintem nem lesz gond ilyen szempontból (már csak azért sem, mert tanuláson kívül időm nem lesz semmire).

Harmadik pozitívum pedig, hogy pont ma talált rá arra nővérem, hogy telefonos játékokat hogyan lehet pc-re letölteni, ez pedig azért nagyon jó elsősorban, mert még tavaly második félévben nagyon ráfüggtünk egy telefonos játékra, a Sword of Shadowsra. A probléma csak az volt, hogy wifi kellett hozzá, a koliban meg az nem működik túlzottan, illetve ha volt, akkor a játék nem töltött be, mert nem volt elég erős hozzá. Utána meg én már a telefonomon sem tudtam játszani, mert az egyik frissítés után nem indult el... :uhm: De most, ha a gépen elindul majd végre, akkor újra tudok vele játszani, szóval hurrá! :yeah2:

És akkor, mert a jóból sosem elég, jöjjenek a csodás rossz híreim. Először is, ez a félévem halál lesz. Rengeteg órám van, mint később kiderült. Először, amikor felvettem az óráimat, akkor úgy voltam vele, hogy oh, hát ez nem is olyan vészes, pénteken például nincs is órám, és a többi nap sem olyan húzós. Aha, igen, én kis naiv :xD: Kiderült, hogy az órák össze-vissza ütköznek egymással, így variálni, úgy variálni, ó, és persze a legjobb, hogy két órát még fel kellett vennem. Úgyhogy pénteken továbbra sincs órám, de hétfőtől csütörtökig 8.30/10 órától fél négyig, négyig, ötig és hatig bent ülhetek a suliban, és az órák között nincsen túl sok és túl nagy szünetek. És ha ez még nem lenne elég, akkor az órai követelmények is elég húzósak lesznek, sok házival és ilyenek. A legutóbbi három napom nagyon katasztrofális volt, sokszor legszívesebben már kiugrottam volna az ablakon O_O  Aki egyébként ismeri az egyetemi rendszert, akkor, csakhogy átérezzétek a helyzetemet, erre a félévre 39 kreditem van, ami nagyon sok (előző kettőben 31-33 volt, és az sem volt kevés). Szóval, éljen még egyszer! :fél: És én emellett még dolgozni is akartam, de most már látom, hogy nagyon vissza kell vennem belőle, mert a suli az első, és akkor inkább nem eszek, nem iszok, ha nincs pénzem :elbújik:

És hogy miért is akarok annyira tanulni? Decemberben szeretnék elmenni nyelvvizsgázni japánból N3-as szintűre, ami azért lesz vicces, mert elvileg passzív N4-es szinten kell lennem, ha mindent tudok, amit első évben tanultunk (N1 a legjobb, az N5 a legrosszabb), szóval így lehet kicsit meredeknek hangozhat egy fél év alatt egy teljes szintet ugrani, de nővérem végül is rábeszélt arra, hogy próbáljam meg a nyelvvizsgát, mert csak 8000 Ft-ba kerül, és ha mondjuk nem sikerül, akkor nem olyan nagy veszteség (mint például mondjuk az angol nyelvvizsgánál, ahol 20-40 ezer egy alkalom, amin ha megbuksz, hát, szivacs). Illetve azért sem rossz, ha megcsinálom, mert a terveim között szerepel megpályázni egy ösztöndíjat Japánba, ráadásul a MEXT-eset, amit a Japán Nagykövettség hirdet meg minden évben, és ehhez hivatalosan N2-es szintű nyelvtudás kell (gyakorlatban nem feltétlen), de én is inkább ehhez igazodnék, szóval mindenképp nagyon bele kell húznom a tanulásba, főleg, hogy sok ügyes csoporttársam van, akik szintén szeretnének kimenni Japánba ösztöndíjjal. 

Röviden és tömören tehát ennyi lenne a helyzet, már előre látom, hogy nehéz év áll előttem, de igyekszem nem elhanyagolni se a blogot, se a szerepjátok, se semmit, még ha ehhez az is kell, hogy ne aludjak :lovelove:<3

 

Címkék: Suli Munka Halál Ősz
2017.09.13. 19:48, Reina

Az oldalak, ahol admin vagyok

avagy egy kis hirdetés

Gondolom, már mindenki észrevette, hogy jó ideje ugyan, de csináltam egy új oldalmenüt Portálajánlás címen, most pedig erről szeretnék kicsit bővebben mesélni. Az oldalak, amiket kiraktam, azok, ahol én magam is admin vagyok, úgyhogy csak természetes, hogy a saját blogomon is hirdetem őket :nyá: Tehát ide más oldalak nem fognak kikerülni, de az nem elképzelhetetlen, hogy tőlem még kerül majd ki oldal, attól függ, hogy összejönnek-e a terveim... Na jó, mindenesetre, lássuk akkor, hogy mi mindenünk van :lovelove:

Silhouette FRPG

Az oldal még áprilisban nyílt, természetesen Vámpírnaplók témájában, mint ahogy az a nevéből is sejthető. Egyik jó barátnőm volt az alapító admin, később csatlakozott hozzá hrau, majd Stefan is, egy hónapja lassan pedig én is. Az oldalhoz nagyon sok szép emlékem és élményem kapcsolódik, ugyanis ennek köszönhetően ismertem meg Elenát, akivel azóta is nagyon-nagyon jóban vagyok. De persze a többi admintársaimmal is megvagyok, és szeretem őket :D:<3: :<3:

Történet szempontjából a hatodik évad elejétől indulunk, Damon és Bonnie egy börtönviilágban rekedt, a többiek viszont erről mit sem tudnak, így azt hiszik, hogy meghaltak, és még mindig ezt próbálják feldolgozni a maguk módján - erről bővebben olvashattok az oldalsó hirdetésben. Volt egy-két változás, amit bevezettünk a sorozathoz képest, de csak azért, hogy még izgalmasabb legyen a játék (például, az Augustine társaságos események az oldalon még nem történtek meg, hanem majd azután, hogy Damonék kijutottak a börtönvilágból), és nagy terveink vannak még az elkövetkező cselekményt illetően, szóval bárki, aki szereti  a sorozatot, ne féljen jönni hozzánk :nyá: Az sem gond, ha még soha nem szerepjátékoztál, szívesen segítünk bárkinek, akiben elég lelkesedés van ahhoz, hogy csatlakozzon hozzánk :D Én nagyjából a nyitás óta ott vagyok, nagyon megszerettem az oldalt és a társaságot, így csak ajánlani tudom mindenkinek. Befogadóak vagyuk, segítőkészek, várunk bárkit szívesen *_*

Exmachine FRPG

Szintén egy szerepjátékos oldal, ezt viszont Midori barátnőmmel vezetjük. Sci-fi, posztapokaliptikus játék, messze a jövőben járunk, egészen pontosan 2650 Amerikájában. A világ ekkora már megküzdött a globális felmelegedés okozta természeti csapásokkal, atomháború is dúlt, a világ nagy része lakhatatlan és élhetetlen lett, de vannak bizonyos zónák, amik túlélték, ilyen például az Amerika zóna is. 

A Lopott idő c. film ihlette az oldalt, tehát egy csúcsmodern világban járunk, ahol a pénz az idő, és mindenki addig él, ameddig a karjába ültetett implantátumban van ideje - vagy amíg az állam le nem állítja azt. Ennek köszönhetően megszüntek a betegségek, a populáció jól szabályozható, így nincs túlnépesedés sem, és persze az öregedés is lelassult - nem lehetetlen hát, hogy akár a 100 évet is megéljék az emberek anélkül, hogy ráncos öregemberek lennének. 

Persze ugyanúgy megvan az árnyoldala is ennek az új világnak, ezt pedig jól mutatja a szektorokra osztás, aminek kicsit Éhezők viadala beütése van. Négy szektor van, az első a leggazdagabb, kicsit olyan, mint a Kapitólium. A második az értelmiség helye, a harmadik az egyszerű szakmunkásoké, és a negyedik pedig a nyomornegyed. Az emberek többsége itt a gyárakban robotol hosszú munkaidóben alacsony bérért. A túléléshez nekik meg kell küzdeniuk, sokszor szó szerint. Ha pedig ez nem lenne elég, akkor a korrupció itt is megtalálható, a rendszer sokkal romlottabb, mint azt bárki is sejtené... 

Ha bárkinek kedve van csatlakozni hozzánk, azt várjuk szeretettel, igaz, ez jcink-en van, ami kicsit másképp működik, mint a hungarianforum, de egyáltalán nem vészes, és szívesen segítünk bárkinek benne. Még nem vagyunk sokan ugyan az oldalon, de szeretettel várunk mindenkit *_*

Delena Online

Ez pedig a harmadik oldal, ahol admin vagyok, lassan egy hónapja itt is. Mint az már a címéből is kiderül, ez is a Vámpírnaplók témájában mozog, egészen pontosan Damonnel és Elenával. Még van sok minden, amit fel kell töltenünk, vagy fel tudunk tölteni, de itt mindent megtalálhattok (majd) Damonről, Elenáról, kettőjük, vagyis a Delenáról. Ezen kívül pedig még az őket megalkotó színészekkel is foglalkozunk, tehát Ian Somerhalderrel és Nina Dobrevvel. Igyekszünk minden friss hírt velük kapcsolatban is kirakni, hogy mindenki nyomon követhesse a kedvenc színészeink életét.

Egy kis háttérsztori hozzá, vagyis hogy hogyan lettem admin. Elena barátnőm vezeti az oldalt, és egyik nap írta nekem, hogy támadt egy ötlete, de nem biztos benne, hogy jó. Én meg hát persze, hogy mondtam neki, hogy mondja csak, ő pedig el is árulta. Ez nem volt más, minthogy arra gondolt, hogy, ha van kedvem és időm, nem szállnék-e be az adminkodásba. Gondolkodás nélkül igent mondtam, mert imádom Delenát, meg amúgy is régen vezettem már ilyen oldalt, kicsit hiányzott is. Szóval így kerültem én is a fedélzetre Damon néven, természetesen :D

Nézzetek be nyugodtan ide is, megígérhetem, hogy nem fogtok csalódni *_* Ráadásul lassan egy évesek leszünk (szeptember 6), és Elena egy kis meglepetéssel készül a szülinapra, lehet nekem is el kellene gondolkoznom, hogy én mit ajándékozzak az oldalnak? Mindenesetre, látogassátok ezt az oldalt is bátran, mindenkit várunk szeretettel :<3::<3::<3:

2017.08.27. 10:23, Reina

És a másik sorozat, amitől búcsúzom

avagy a véleményem az Uralkodónőről

 

Reign

A Reign-t még tavaly nyáron kezdtem el nézni, és akkor annyira bele voltam merülve, hogy meg sem álltam addig, amíg a meglévő évadjait meg nem néztem, de az utolsóra várnom kellett január-februárig, viszont még csak most jutottam el igazán addig, hogy leüljek, és megnézzem, és, hát... nem is tudom, hogy mit mondjak pontosan. 

Nagyon sokan kritizálták a sorozatot, legalábbis én több ismerősömtől is hallottam, bár ők első sorban azt nehezményezték, hogy nem korhű, a ruhák és ehhez hasonlók. Én nem értek ehhez, úgyhogy ebbe nem is akarok belemélyedni, ha valamit krtizálni szeretnék, akkor az legfőképp a sorozat történetvezetése lenne. 

Amikor elkezdtem nézni, akkor az első évadba teljesen bele voltam bolondulva, vagy legalábbis az első felébe, de utána ez a lelkesedés egyre inkább alábbhagyott. A harmadik évadot még szerettem, mert izgalmas volt, de ez a negyedik nekem nagy csalódás volt, őszintén szólva. Az eddigiekben is volt sok olyan elem, ami nekem nem nagyon tetszett, és azt vettem észre, hogy volt sok érdekes cselekményszál, amit egy-két rész elejéig behoztak a sorozatba, de utána csak úgy hagyták ezt elenyészni, anélkül, hogy kidolgozták volna. Ezt én tényleg nagyon sajnáltam, mert szerintem sokkal érdekesebb lett volna, ha mondjuk erre is rákoncentrálnak. Bár lehet, hogy szándékosan akarták így. Nekem minden esetre ez nem igazán tetszett benne.

Egész végig a kedvenc szereplőm Francis volt, és az ő szerelmét Maryvel nagyon szerettem. Imádtam őket együtt, és nekem még az is rendben volt, hogy megölték. Oké, hogy nagyon sírtam akkor (igazából, lehet akkor veszett el nekem a sorozat, amikor a harmadik évadban megölték, bár, ismétlem, azt az évadot még szerettem), de hát mindig ez van akkor, ha megölik az egyik kedvenc karakteremet. Az viszont nagyon nem tetszett, hogy Mary állandóan azt hajtogatta, még amikor Francis-szal volt, hogy ő az igaz szerelme, csak hát, számomra ez a kijelentése ott vesztette érvényét, amikor újra és újra szerelembe esett. Egy kezemen, ha meg tudnám számolni, hány férfiba szeretett bele, vagy kezdett beleszeretni, ami nekem nagyon nem tetszett, és így az utolsó jelenet a fináléban sem volt olyan megható, mint azt szerették volna, amikor végre újra egyesültek Francis-szal a halál után. Mert tényleg, szép elképzelés volt, csak hát, a negyedik évadban Mary már nagyon nem is emlegette Francist (egy-két apró utalás volt csak, de engem nem győztek meg), és ez így nekem kicsit hülyén jött ki, hogy az összes férfi ellenére akkor még is csak ő kell neki, vagy hogy van ez most pontosan? A férfi ügyei ellenére kedveltem Mary karakterét, mert erős volt, és én azt szeretem, ha egy női karakter ilyen, csak hát, volt, ami azért félre siklott nála is. 

Ami Catherine és Elizabeth szálát illeti, nekem végig az volt a benyomásom, hogy csak azért mutatták őket is, mert nem tudtak túl sok mindent kitalálni már Maryhez, és valamivel ki kellett tölteni az évadot - de ez csak a saját véleményem, nem olvastam utána semminek, és nem is szándékozok. Mert, őszintén szólva, egyikőjükkel sem történt semmi olyan említésre méltó, a száluk nem volt különösebben izgalmas sem, szóval azt sem mondhatnám, hogy az túlságosan lekötötte a figyelmemet. 

Összességében azt mondanám, hogy azért olyan rossz sorozat nem volt, mint amilyennek most talán tűnik a leírásomból, de még egyszer valószínűleg nem nézném meg, vagy ha igen, akkor is csak az első évadok közül (na jó, lehet mégis megnézném csak is a Frary miatt :nyá:), és akkor is csak azért, hogy Francist lássam, mert én teljesen szerelembe estem vele :nyá:, és hát na, nehéz tőle elbúcsúznom most már tényleg T_TT_TT_T

 

2017.08.23. 18:36, Reina

Az egyik sorozat, amitől búcsúzom

avagy a véleményem a Vámpírnaplókról

 

The Vampire Diaries

Őszintén szólva, már nagyon régóta ismertem a Vámpírnaplókat, de valahogy soha nem vonzott annyira ahhoz, hogy elkezdjem nézni. Aztán jelentkeztem egy szerepjátékos oldalra, ahol kiigényeltem egy Ian pb-s karaktert, és a csaj, aki a karakternek hozott Nina pb-vel párt, buzdított, hogy kezdjem el nézni én is, mert hogy vannak Delena szálak, amiket szívesen behozna a játékba, én meg hát épp élveztem a két félév közti pihit január-februárban, úgyhogy gondoltam, miért ne? Tudtam, hogy egy hamar nem fogok vele végezni, elvégre 8 évados, és tanév közben az egyetem mellett dolgozok is, úgyhogy a szabadidőm elég kevés volt, de végül csak a végére értem, egészen pontosan még augusztus elején, amikor Elenánál voltam nyaralni (egy kis keretet is kapott egyébként az én Vámpírnaplók nézésem, ugyanis amikor elkezdtem nézni a sorozatot, akkor itt volt nővérem barátja Dél-koreából, és pont azelőtt két nappal fejeztem be, hogy most nyáron ismétt jött volna :D). Durván fél évig tartott, hogy a végére érjek, és ez idő alatt olyan szinten hozzám nőtt nemcsak a sorozat, hanem a karakterek is, és most, hogy vége, újra akarom nézni T_TT_T Nehéz elengedni, vagy elfogadni, hogy vége, úgyhogy amint kielégítettem azt a vágyamat, hogy más sorozatokat is nézzek, biztos vagyok benne, hogy újra elkezdem :xD:

Emlékszem, amikor az első évadot néztem, még nagyon nagyon befolyással volt rám az, hogy ez a szerepjátékos társam a Nina pb-vel hatalmas nagy Delena rajongó volt, és Stefant meg nagyon utálta. Én először szerettem Stelenát, próbáltam Stefant utálni ez a társam miatt, és én is szeretni a Delenát, de nem igazán jött össze... Aztán valahogy, valamikor, igazából én sem tudom, hogy mikor, de nagyon megszerettem Damont, és ő lett a kedvencem. Imádtam és még mindig imádom a karakter mélységét, hogy egyáltalán nem az, akinek mutatta magát, és sokszor csak azért gonoszkodott, mert a többiek azt állították, szörnyeteg, ő pedig elhatározta, hogy megmutatja, igazuk van. Pedig nem volt! Mindenesetre, én nagyon megszerettem ezért, és hát, igen, ezzel együtt jött a Delena rajongás is...

Ami magát a sorozatot illeti, eléggé megosztó a véleményem a kapcsán. Nagyon sokat és sokszor szenvedtek benne, voltak olyan pillanatok, amikor kifejezetten nem szerettem (évadok tekintetében a harmadik és hetedik elég nagy mélypontok voltak a számomra), de összességében szerettem nézni, még ha az évadok végére megutáltattak velem nagyon sok karaktert.

Például Matt. Ő volt az egyetlen olyan szereplő, aki ember maradt a legvégsőkig, de most komolyan, szerintem sokkal egyszerűbb lett volna, ha a karaktert csak úgy kiírják a sztoriból, mert így nagyjából úgy ráncigálták magukkal végig. Eleinte még volt értelme, de amikor jött a vámpírutálatával, az nekem már kicsit sok volt, főleg, hogy egyszerűen nem tudott teljes mértékben elköteleződni egyik oldal mellett sem. Csak szenvedett végig, és habár én személy szerint jó ötletnek tartottam a Maxwell-es szálat, de olyan felesleges volt szerintem pont az utolsó évadra behozni. Ha korábban tették volna meg, akkor Mattnak is lett volna még értelme, de így... Például Tylerrel jól csinálták, hogy kiírták, néha-néha még felbukkant, hogy mutassa, ő is a csapat tagja, de már nem kellett a szenvedését néznünk, vagy ugyanez Jeremyvel. Igazából ez a három karakter volt az, akiket a legjobban utáltam nézni, mert olyan feleslegesek voltak már egy idő után...

Külön kiemelném még Alaricot. Nekem ő eleinte az egyik kedvenc karakterem volt, annyira, de annyira imádtam, hát még a barátságát Damonnel! Még a halála is tökéletes volt, amikor a későbbiekben feltűnt szellemként, azok pedig igazán megható pillanatok volt, de még mindig azon a véleményen vagyok, hogy az ötödik évad végén nem kellett volna visszahozniuk. Valahogy azt követően teljesen kifordították magából a karaktert, megromlott a kapcsolata Damonnel, és oké, hogy volt azért még egy-két jó közös pillanat, de az a régi kapocs már nem volt meg közöttük, és én ezt örökre sajnálni fogom. Ami még nagyon nem tetszett vele kapcsolatban, az az volt, hogy a végére beleszeretett Carolineba. De most komolyan, ezt minek kellett? :ááá:

Amit még nagyon utáltam, különösen a hetedik évadban, az az, ahogyan Damonnel bántak. Oké, lehet elfogultságnak tűnhet, de szerintem akkor is nagyon gonosz volt vele mindenki. Miután Elenát ki kellett írni Nina kiszállása miatt, Damon eléggé elveszettnek érezte magát. Hozott rossz döntéseket, de hát, róla van szó, annyira ez nem meglepő. De nyilván mindenki utálta érte. Épp ezért, hogy ilyen rossz döntéseket többé ne hozzon, eldöntötte, hogy kiszárítja magát addig, amíg Elena fel nem ébred. De persze a többieknek ez sem tetszett, mert miért tetszett volna? A hab a tortán már csak az volt, hogy amikor Damon visszatért, az sem volt jó senkinek, mert mindenki a szemére vetette, hogy nélküle sokkal jobb volt minden. De most komolyan, döntsék már el, hogy mit akarnak :xD:

Mindenesetre, amit még megemlítenék, az a finálé. Tudtam, hogy mi lesz a vége, mert Elena előtte véletlenül lespoilerezte már nekem, de még így is, úgy sírtam rajta, hogy csak na. Nagyon megható volt, nagyon jól megcsinálták, bár ha a forgatókönyvet én írtam volna, akkor én Damont is megöltem volna. Szerintem úgy lett volna igazán epic, elvégre a Salvatore fivérek együtt kezdtek bele ebbe az egészbe Katherinenel, akkor úgy szép, ha együtt is fejezik be, nem? Legalábbis nekem. Oké, persze, Damon teljesen megérdemelte a happy endinget, meg a Delena rajongók tuti nem örültek volna ennek, de a legtökéletesebb befejezés szerintem ez lett volna. De aki már ismer engem, az tudja, hogy tőlem ez nem meglepő, mert én nem igazán az ultimate happy endingek híve vagyok, főleg nem íróként.

Összességében viszont azt tudnám mondani, hogy nagyon-nagyon megszerettem a sorozatot, minden szenvedéssel együtt, ami volt benne, és ha az időm úgy engedi, tényleg biztosan újranézem, mert hát... egyszerűen muszáj :D :<3::<3::<3:

 

2017.08.20. 15:12, Reina

Ismét Dúnaújvárosban

avagy egy újabb barátnőzés

Még nagyjából május-június környékén beszéltük Elenával, hogy milyen jó lenne, ha a Vámpírnaplók 8. évadját együtt néznénk meg, mivel viszont amikor először voltam nála Dunaújvárosban, azt hiszem, még csak a 6. évadnál jártam, ez a program el lett napolva egészen pontosan augusztusig. Ugyanis augusztus negyedikétől nyolcadikiáig (vagy is, ennél tovább) Elena szülei nem voltak otthon, úgyhogy gondoltuk, csapunk egy kis partit akkor. Így indultam hát meg a második dunaújvárosi látogatásomra, ami persze ezúttal sem maradt izgalmak nélkül. 

Csütörtökön Elena és hrau összeült egy előivásaztra úgy mond, csak így kettesben, de elég durván tolták, ezért nem is volt meglepő az, hogy pénteken, amikor én mentem, másnaposak voltak (igazából, az a meglepő, hogy ennél rosszabbul nem voltak :xD:), ami csak annyiban volt gáz, hogy amikor én megérkeztem a buszommal, Elena nem tudott kijönni értem. Ő azt javasolta, hogy menjek helyijárattal (mivel a taxit én egyből visszautasítottam), de 20-25 percet kellett volna rá várnom abban a 40°C-os melegben, és már a nemlétező testrészeimről is folyt a víz, mivel fél háromra értem Dunaújvárosba, de negyed 12 óta úton voltam, szóval semmi kedvem nem volt még a helyijáratra is várni. Én meg hát, amilyen kis okoska vagyok, gondoltam, gyalog is eltalálok Elenáékhoz, mert hát, amikor legutóbb voltam náluk, akkor egy párszor megtettük ezt a távot, és az emlékeim szerint nem volt olyan gázos az út. Ha ha, na igen, csak hát nem számoltam a saját tájékozódási képességeim minőségével. :xD:

Elena elküldte SMS-ben, hogy merre kell mennem, de én persze az első adandó alkalommal eltévedtem, mert hát, miért is ne? :xD: De megvolt az utcacím, úgyhogy a telefonom GPS-ével megindultam, hogy már csak azért is eltalálok oda hozzájuk anélkül, hogy segítséget kérnék. Nos, hát, igen... El is találtam, azzal nem volt baj, na de hogy milyen úton vitt engem a telefon! Jártam az erdőben is, meg akkora dombokat kellett megmásznom (igaz, volt lépcső, de akkor is), hogy már azt hittem, menten rosszul leszek. De végül megérkeztem épségben és sértetlenül, csak hát eléggé fáradt voltam, meg jól le is izzadtam, hogy egyből lefürödtem, átöltöztem, beszélgettünk Elenával egy kicsit, de aztán inkább ledőltünk aludni, hogy ne szenvedjünk. 

Kemény 4 órát aludtunk, de amikor felébredtünk, akkor frissebbek voltunk, mint valaha, már Elena sem volt rosszul, úgyhogy bele is vetettük magunkat a TVD-be. Meg kell mondjam, nagyon gyorsan haladtunk, ha nonstop végig ezt néztük volna csak, akkor szombaton simán befejeztük volna, de még nem akartuk, mert más terveink voltak, úgyhogy szombaton még megnéztünk egy-két filmet és persze az elengedhetetlen mesék is terítéken voltak (Énekelj, Baba úr, Kubó és a varázshurok). Mind-mind nagyon jó volt :<3:

A szombat és vasárnap délelőtt ezekkel telt, de vasárnap délutánra belendült úgy igazán a parti. Megjött ugyanis Viki is, és így hármasban befejeztük a TVD-t (nagyjából az utolsó 2-3 részt néztük meg). Nos.... a sorozatról majd írok egy különbejegyzésben, de én is elég sokat sírtam a finaléján, olyan megható volt egyszerűen T_T Mellettem Viki és Elena szintén, pedig ők már látták az utolsó részt, de hát, igen, ez elárul mindent, azt hiszem. T_T

Nagyjából 10-15 perce végezhettünk a sorival, még nagyban beszélgettünk róla, és próbáltuk összeszedni magunkat, amikor hrau írt Elenának, hogy mindjárt itt van ő is. A TVD-t ezért gyorsan félre kellett raknunk, mert végre a kis csapatunk elérte az összlétszámát, és indulhatott is a parti! :nyá: :cool:

Nagyon sokat beszélgettünk, ittunk, még társasoztunk is, utána meg persze előkerült egy horror film is, mert az társaságban elengedhetetlen. A fiú c. filmet néztük meg, ha jól rémlik a címe, ami egyébként nem volt olyan nagy durranás, de szegény Vikit nagyon sajnáltam, mert ő alapjáraton nem szereti a horrort, de most velünk megnézte... Legközelebb, drágám, ígérem, hogy nem nézünk horrort :<3:

Hétfőn, miután dél körül felébredtünk mindannyian, megint filmeztünk, meg beszélgettünk. Hraunak végül el kellett mennie ilyen 4-5 óra fele, de én Vikivel még keddig boldogítottuk Elenát. És igazából nagyon-nagyon jól szórakoztam, mert kiderült, hogy mindannyian mese bolondok vagyunk (Elenáról már tudtam korábban is persze :P), úgyhogy Disney mese maratonba kezdtünk, amit még kedden is folytattunk addig, ameddig el nem kellett mennünk haza.

Összességében tehát nagyon-nagyon jól éreztem magam, alig várom, hogy szervezzünk még ilyen közös programokat, mert egyszerűen imádlak titeket lányok :<3: :<3: :<3:

2017.08.18. 22:25, Reina
 
Welcome to my Dreamland

Az interneten, főleg a szerepjáték világában jártam már sokféle néven, ki így ismer, ki úgy, de persze vannak, akik sehogy. A blogon mindenesetre a Reina nevet fogom használni, ha már Elena drágám is így emlegetett folyton magánál ♥ Ez tehát nem más, mint egy egyszerű lány blogja, amibe hirtelen felindulásból kezdett bele, s konkrét témája nincs. Lesz, hogy a saját élményeimről, programjaimról fogok írni, lesz, hogy valamit csak szimplán meg akarok osztani veletek, és az is előfordulhat, hogy a véleményeimről olvashattok bejegyzéseket. Kritikának nem mondanám azért, mert annak az írásában nem vagyok jó, és nem is az a célom, pusztán az, hogy leírjam, én mit gondoltam egy játékról, könyvről vagy sorozatról. Ez lenne tehát Reina személyes kuckója, üdvözlök mindenkit, aki idetévedt ♥

 
Message

⚔ Azért, bármennyire is sokat tudok panaszkodni emberekről, vagy éppen a szüleimről, nagyon-nagyon örülök, hogy nem mások a szüleim. Például küldtek nekem még pénzt, hogy el tudjak menni egy kirándulásra, ami végül ugyan el lett halasztva, de a jószándék a lényeg :nyá:

⚔ Fontos elhatározásokra jutottam, még hozzá abban, hogy változok, remélem, összejön is, habár nem lesz könnyű  De igyekszem 

⚔ Aktuális kedvenc zeném:

 
Chat

 
Portál ajánló
Silhouette FRPG

A veszteséget feldolgozni nagyon nehéz. A gyász, a fájdalom felemészti az embert, de még egy vámpírt is. Hogyan bírkózik meg valaki a testvére halálának gondolatával? És ha az elválás örökre szól? Ha vámpír az illető, akkor az "örökké" nagyon hosszú.
A történetünk a hatodik évad elejétől indul, bár vannak változások. Azonban egy valami biztos: Damon és Bonnie meghaltak (minden jel erre mutat, de a lány nagyija elhintette, hogy mindent előre elrendezett), így a szeretteiknek meg kell birkózniuk az elvesztésükkel. A kérdés csak az, ki hogyan éli meg, hogy a szeretett személy nincs többé. Stefan elég rosszul, hisz még a városból is képes lelépni. Elena pedig gyógyfüvekhez fordul és elhiteti magával, hogy minden rendben - egészen addig, amíg ki nem találja az igazi megoldást.
Mystic Falls már nem mágiamentes övezet, így minden visszatérhetne a rendes kerékvágásba, azonban kérdés, hogy ez mikor és hogyan fog sikerülni.
New Orleans világában a fogaskerekek működésbe léptek. Míg a vámpírok és a boszorkányok, illetve Klaus és Marcel hatalmi harcukat vívják a Francia negyed uralmáért, Hayley pedig gőzerővel harcol a mocsárba kirekesztett, átokkal sújtott vérfarkasok felemelkedéséért, addig a külső erők egyre nagyobb seregekben gyülekeznek a határoknál: az Ötök Testvérisége visszatért, és egyetlen céljuk az Ősi vámpírok kiirtásával megtisztítani a Földet a vámpíroktól. Még szerencse, hogy az egyetlen fegyver, a misztikus fehértölgy karó, Klausnál van, igaz? Mi van azonban, ha az Ötök testén kirajzolódó tetoválások olyan helyre vezetnek, ahol százával, ezrével nő a fehértölgy? Az összes vadász, aki csak él és mozog, tucatjával rendelkezne a veszedelmes fegyverrel, s összefogva talán elhozhatják a vámpírok korszakának végét... Hacsak New Orleans vámpírjai és mindenki, akinek kedves a leszármazottak élete, össze nem fognak, hogy megállítsák a Testvériséget - ha kell, bármi áron.

Delena Online

Az oldal 2016. szeptember 6.-án nyitotta meg kapuit A Vámpírnaplók sorozat témájában, melyen belül az egyik párossal, Damon Salvatoreval és Elena Gilberttel foglalkozik, vagyis a Delenával. Minden információt megtalálhattok róluk az oldalon, csak úgy, mint az őket megalkotó színészekről is. Mindenkit szeretettel várunk, aki szereti őket, de ha nem az sem gond, nézz be, és garantáltan te is megszereted a sorozat legjobb párosát, a Delenát. 

 
Cserebere

ElenaVikiMinaDreamerYui

 
To do list

⚔ Befejezni az Outlander-t
⚔ Befejezni a Missing you-t (ha tudom)
⚔ Megnézni a The 100 4. évadot
⚔ Megnézni a The Last Kingdom 2. évadot
⚔ Elolvasni a TVD könyveket
⚔ Tovább olvasni a Kuroshitsuji mangát
⚔ Kitölteni-berakni mindent a blogra, amit kell
⚔ Megnézni az OUAT új évadjait
⚔ .... és inkább nem sorolom tovább az elmaradásaimat 

⚔ Maraton tervek ⚔

⚔ Star Wars filmek
⚔ Gyűrűk ura rendezői változatok
⚔ Harry Potter filmek - megvolt, vélemény írás esetleg
⚔ Marvel filmek
⚔ Beavatott filmek
⚔ Karib tenger kalózai filmek  - megvolt, vélemény írás esetleg
⚔ Éhezők viadala filmek

 
Oldal infó

⚔ Szerkesztő: Reina
⚔ Téma: Hercegnő és Koldus
⚔ Nyitás: 2017. június 26.
⚔ Design: Elena (version 2.0)
Belépés: Link

 
Olvasók
Indulás: 2017-06-26
 

 

 

 


Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME